کد خبر 241475
۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۶
عملکرد زعفران در واحد سطح در خراسان جنوبی افزایش یافت

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: براساس رکوردهای ثبت شده عملکرد زعفران در استان در واحد سطح افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ مهدی جعفری روز چهارشنبه در هفتمین همایش ملی زعفران در تالار ولایت دانشگاه بیرجند، اظهار کرد: امنیت غذایی مهمترین رکن امنیت ملی است و امروز قدرت غذا بالاتر از قدرت اسلحه است و هر کشوری که در زمینه قدرت غذا پیشرفت کرد در قدرت اسلحه هم پیشرفت خواهد کرد.

وی با اشاره به موضوع کم آبی در خراسان جنوبی بر اثر خشکسالی، گفت: با این شرایط برای توسعه سطح زیرکشت زغفران اقدام خاصی نمی‌توانیم انجام دهیم بلکه هر ساله سطح زیرکشت محصولات کشاورزی ما کاهش پیدا می‌کند.

معاون اقتصادی استاندار بیان کرد: در خراسان جنوبی عملکرد زعفران افزایش یافته به گونه‌ای براساس رکوردها، 34 کیلو و 500 گرم در هکتار در خراسان جنوبی و 31 کیلو و 500 کیلوگرم در هکتار در خراسان رضوی ثبت شد.

جعفری با اشاره به صرفه اقتصادی زعفران در خراسان جنوبی نسبت به سایر محصولات با توجه به شرایط آب و هوایی، بیان کرد: امروز زعفران نه تنها در منطقه خراسان بزرگ بلکه در اکثر استان‌های کشور کشت می‌شود.

وی به کاهش برداشت زعفران در کل کشور براثر تغییرات آب و هوایی اشاره کرد و گفت: در چنین شرایط باید عملکرد زعفران در واحد سطح را افزایش دهیم.

جعفری تعیین ناظر برای زعفران، راه‌اندازی مرکز تحقیقات زعفران، کشت قراردادی و کاهش بار میکروبی را به عنوان مهمترین راهکار توسعه زعفران عنوان کرد.

وی با بیان اینکه 10 درصد زعفران کشور فرآوری و 90 درصد خام فروشی می‌شود، بیان کرد: حتماً باید در زمینه فرآوری و برندسازی زعفران چاره‌اندیشی شود که بتوانیم جایگاه زعفران را در جهان تقویت شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha